19min.bg

Откриха мъртви съпрузи в ловешко село

Съпрузи са открити мъртви с огнестрелни рани в ловешко село, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.


В 19.30 часа в неделя в Районно управление "Полиция"-Тетевен е получено съобщение от 27-годишен мъж от село Галата, който съобщил, че майка му - 43-годишна от с. Галата, Ловешка област, не отговаря на мобилния си телефон.


Притеснен, младият мъж посетил дома на родителите си, който бил заключен. След като погледнал през прозореца, мъжът  видял трупа на баща си  - 48-годишен мъж от с. Галата и в страни от него на пода пушка.


След подадения сигнал на място е извършен оглед от полицията, при който на втория етаж на къщата е намерен и трупът на съпругата на намерения първоначално мъж.


На пода непосредствено до трупа на мъжа пък е намерено законно притежавана от него ловна пушка, както и три броя гилзи калибър 12 на пода и една в пушката.


От проведените разследване и разговори със сина е установено, че в събота двамата съпрузи са били в конфликт, като са се карали на двора и впоследствие вътре в къщата.


По данни на съседите, скандалът е приключил около 23.00 часа, като малко преди това са се чули изстрели. Двата трупа са транспортирани в МБАЛ-Ловеч за аутопсия.


Работата по изясняването на случая продължава. По случая е образувано досъдебно производство.