19min.bg

Откриха заклана българка в Малта

Разложен труп на българска гражданка беше намерен в най-малката страна-член на Европейския съюз - Малта. 38-годишната Ирена Абаджиева живеела в курортния град Кавра. Нейни съседи се оплакали от силна миризма, идваща от апартамента й и повикали хазяина, който намерил Абаджиева положена на дивана и завита с чаршаф, съобщава местният вестник Таймс ъф Малта.


Малко по-късно служителите на реда установили десетки промушвания с нож по трупа. Според следователите убийството е станало преди повече от седмица. Българката, която е работила като чистачка и живеела на адреса от ноември миналата година, е била видяна за последно миналата събота около 17 часа. Предварителното разследване сочи, че може би е живяла с чуждестранен гражданин. Все още не е потвърдено, но според полицейските източници, мъжът е бил турски гражданин. Ескпертите смятат, че убиецът най-вероятно е бил близък или поне познат на жертвата, защото почти не е имало следи от оказана съпротива, нито има доказателства за влизане с взлом.


Междувременно стана ясно, че започва процес срещу убиеца на българката Лора Николова в САЩ. 25-годишната жена бе застреляна от Джошуа Кевин Дръкър през април 2004 г. в Атланта. След седем дълги години на очакване убиецът най-после ще бъде изправен пред съда за жестокото престъпление. Роднините на Лора искат доживотен затвор за убиеца без право на помилване.