19min.bg

Отложиха делото "Топлофикация"

Състав на Софийски градски съд отложи за 29 юни изслушването на заключенията на съдебно-счетоводната експертиза по делото "Топлофикация".


Причина за днешното отлагане стана факта, че защитата на подсъдимия Валентин Димитров- Вальо Топлото не се е запознала по официалния ред със заключенията на експертите. Днес следобед изтича законовият срок защитата да се запознае с експертизата. Затова делото ще продължи на 29 юни от 9:30 и на 30 юни от 9:30 ч.


БГНЕС припомня, че на 17 август 2006 г. прокуратурата образува следствено дело срещу цялото ръководство на "Топлофикация-София”. Валентин Димитров, Георги Рогачев, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Ненков и Пламен Василев са разследвани за безстопанственост и разхищения в особено големи размери. Според прокуратурата те са ощетили дружеството с над 2 млн. лв. от 2003 г. до 2006 г., като са изхарчили огромни суми за представителни разходи и са сключвали излишни договори за горива и рекламни материали. Разследването се основава на одитни доклади на финансовия контрол и на общината. В обвинителния акт са описани покупки за сметка на дружеството на джет, лодка, джакузи, скъпо шампанско и храни, и други луксозни стоки.