19min.bg

Парламентът трябва да работи, защото имаме ред закони за приемане: Караянчева

"На този етап е важно да има стабилност. Парламентът трябва да работи, защото имаме ред закони за приемане. Трябва да приемем държавния бюджет", заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, след като откри паметник във Виноградец на летеца-герой Атанас Кръстев, предаде Сега. Тя продължи с коментарите си по актуалната обстановка в страната, в която хиляди искат оставка на правителството вече десети ден:

„Представете си, ако има служебен кабинет няма как да се приемат законите, които касаят борбата с Cоvid-19. Ще бъде много сложно без стабилно управление. Може би ще има промени в кабинета, които ще разберем следващата седмица. Но каквото и да се случи, изходът не е служебен кабинет. Аз чувам исканията на протестиращите, това са спонтанни протести на хора, които искат нещо различно, но да покажем, че както има призиви „Да свалим правителството“, но после какво? ГЕРБ е първа политическа сила. На този етап трябва повече да се разговаря“.

„Избори до дупка също изтощават. Едни избори са (струват) 150-200 млн. (лева). Мисля, че това, което предлага управляващата коалиция, е една програма, която има за цел да повиши доходите на хората. Темата корупция винаги е на дневен ред, никога не сме бягали от нея. Ние също имаме какво да кажем по темата", добави Караянчева.

В речта си на самото откриване на паметника пък тя обяви: "За мен е чест и удоволствие да преклоня глава заедно с вас пред подвига на този млад герой. Героят на Виноградец. Млад човек, който не се е замислил дали да положи живота си пред олтара на Родината. Държавата му е дала званието капитан, орден, ние трябва да му