19min.bg

Партиите Атака и Булгари се регистрираха за изборите в ЦИК

Работата на ЦИК е възстановена и днес без напрежение започна приемът на документи на политическите формации за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.

До обяд две партии подадоха документи. Партия "Атака" има амбиции да възвърне позициите си - каза лидерът й Волен Сидеров, който днес освен от съпартийци, дойде в ЦИК придружаван от сина си и съпругата си.

"Има нагласи в хората за завръщане към оригиналното нещо, което е "Атака", което означава, че има нужда от "Атака" и ние сме налице", коментира Сидеров.

Втората партия, която даде заявка за участие в предсрочния вот, е регистрираната само преди месец нова формация "Булгари" - бивша БНО.

"Определено можем да заявим като консервативни и като социални, държащи на българския дух, традиции, запазване на всичко, което е българско, запазване на националните интереси - нещо, което е в интерес на българския народ. В момента сме на ниво срещи с Орбан, от Доналд Тръмп чакаме отговор и така", обясни лидерът на формацията Георги Георгиев.

Вчера заради конфликта в ДПС документи за регистрация успяха да внесат само двете враждуващи групи в Движението, и двете като коалиции, а в края на деня документите си внесе и една партия - на "Зелените". Днес членовете на ЦИК приемаха заявления от желаещи да участват в частични местни избори в страната.