19min.bg

Първият самолет с британски туристи излетя от Шарм ел Шейх

  Самолет на британската компания Easyjet с около 165 пътници на борда е излетял от египетския курорт Шарм ел-Шейх. Това съобщава AFP, като се позовава на изявление на администрацията на летището.
В сряда Великобритания прекрати всички полети до и от египетския град във връзка с опасенията, че катастрофата на руския Airbus A321 може да е предизвикана от бомба. На британските превозвачи бе позволено да възобновят полетите, но при засилени мерки за сигурност.


 По-рано днес Easyjet обяви, че египетските власти са спрели планираната за петък евакуация на британските туристи и се водят политически разговори с цел изясняване на ситуацията.


  Британският посланик в Египет Джон Касън опроверга информацията за анулирането на полетите. Дипломатът е пристигнал лично на летището в курортни град и е заявил, че „британските авиокомпании и правителството на Египет си сътрудничат по въпроса“, съобщава египетска телевизия. Ограничаването на полетите е свързано с пропускателната способност на летището в Шарм ел Шейх.