19min.bg

Пеевски, Костадинов и Петков си се събират на мнозинство: Борисов

"Както вчера за кмета на Доспат комисията. Пеевски и Костадинов гласуваха заедно. Кирил Петков. Всичките. Те си се събират на мнозинства. Това, което говорят пред вас медиите няма нищо общо с практиката", това заяви Борисов в кулоарите на парламента.

Как се събраха срещу кмета на ГЕРБ, попита Борисов. И си отговори: "Ок. От кога парламентът се занимава с кметовете?" По думите му по този начин те са демонстрирали мнозинство.

    "Вчера направиха мнозинство с/у мене Пеевски и Възраждане - а какво ще стане след месеци, само господ разполага. Нека гледаме фактите към днешна дата. Пеевски , Костадинов, Денков са едно - така ли е. Иначе къде е логиката да хващаш някой кмет и да го докарваш в кабинета да го разпитваш, какъв орган е кабинета".

По отношение на третия мандат и бъдещите разговори с ИТН, Борисов заяви:

    "С много сериозна нагласа отиваме на разговорите утре с ИТН. С уважение, разбиране и с време за държавници".

Мнозинство, което е без "Възраждане" и половината ДПС няма е стабилно, добави лидерът на ГЕРБ. Допълни, че в момента нищо стабилно не може да види във всички партии.

Коментира и Делян Пеевски и списъка на всички "касиери в енергетиката".

    "Аз знам, че борбата срещу коорупцията по високите етажи на властта не се води. ГЕРБ няма нито един човек, надолу имаме, нагоре нямаме. Бяха служебни правителства, редовни правителства - така че, не знам какво е оставил г-н Пеевски, а да ви кажа и вече не ме интересува. Ще ви кажа защо: За тези 4 години, 7 избори, ние чухме всичко отвратително, грозно, истини, лъжи, убихме си авторитетите и хаосът е пълен, затова повече няма да се занимаваме с това, кой лош, кой добър - определят хората. Когато си много добър, хубав, умен, народа те избира - става първи. Когато не те избират - не можеш да говориш от името на хората".

Беше категоричен, че единствените, с които не сме правили и няма да правим коалиция - няма добро ДПС, и това ще обясним на нашите хора.