19min.bg

Пеевски засега не е получил призовка за обяснения на твърденията си

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски е изпратил на прокуратурата "запитвания" във връзка с твърденията му от последните дни за корупционни практики в екипа на президента Радев. Засега той не е получил призовка да даде обяснения.

"Надявам се да не се бави прекалено много, защото виждате, че обществото се вълнува от тези въпроси какво се случва в тъмната институция. Ето, казах ви, запознах се в медиите с много разкрития, отдал съм по всичко питания, очаквам отговори", каза Делян Пеевски преди заседанието на парламентарната правна комисия.

На него трябва да бъде обсъдено предложението на шестима депутати от ГЕРБ- СДС, ПП- ДБ и ДПС  - премахният с Шестата поправка на Конституцията пленум на Висшия съдебен съвет да продължи да съществува и да осъществява правомощията си до избирането на нови състави на Висш съдийски и Висш прокурорски съвет.

В мотивите към предложението е записано, че то е резултат от настояването на членове на Висшия съдебен съвет за спешни законодателни изменения във връзка с осъществяване на бюджетните правомощия, изпълнение на договори, висящи процедури за провеждане на обществени поръчки и различни разпоредителни сделки.