19min.bg

Петър Димитров се среща с представители на топлофикациите

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще проведе утре – 25 февруари, работна среща с представителите на топлофикационните дружества от страната, съобщиха от пресцентъра на министерството.


Целта е да се обсъдят възможностите за намаляване на отражението на високите цени на парното върху потребителите като социална антикризисна мярка. На срещата са поканени представители на ДКЕВР и на топлофикациите във Велико Търново, Казанлък, Бургас, Шумен, Плевен, Варна, Пловдив, Разград, Враца и др. Идеята на министър Петър Димитров е да се потърсят варианти за прилагане на аналогична мярка като тази за "Топлофикация София" за потребителите на частните топлофикации в страната. Министър Димитров разпореди на топлофикационното дружество в столицата, което е с мажоритарно държавно участие, да отмени поскъпването на парното от 1 януари т.г., съобщиха от пресцентъра на министерството.


Целта е да се обсъдят възможностите за намаляване на отражението на високите цени на парното върху потребителите като социална антикризисна мярка. На срещата са поканени представители на ДКЕВР и на топлофикациите във Велико Търново, Казанлък, Бургас, Шумен, Плевен, Варна, Пловдив, Разград, Враца и др. Идеята на министър Петър Димитров е да се потърсят варианти за прилагане на аналогична мярка като тази за "Топлофикация София" за потребителите на частните топлофикации в страната. Министър Димитров разпореди на топлофикационното дружество в столицата, което е с мажоритарно държавно участие, да отмени поскъпването на парното от 1 януари т.г. Информацията е на БГНЕС.