19min.bg

Петима ранени при стрелба по време на протест в САЩ

     В САЩ беше регистриран поредният случай на стрелба по протестиращи цивилни. В град Балтимор неизвестен откри стрелба срещу малка протестна демонстрация срещу насилието по улиците. Ранени са четири жени и един мъж. Според информацията няма опасност за живота на нито един от пострадалите. В самата демонстрация са участвали едва двайсетина души, посочват от полицията на града, който се намира на час път от столицата на САЩ, предаде БНР.


За момента не е ясно кой е стрелял, нито какви са евентуалните мотиви за покушението. Демонстрацията била в памет на убития в неделя в Балтимор 24-годишен чернокож младеж и била организирана от близките му.


Хиляди хора снощи отново излязоха по улиците на няколко американски града в знак на протест срещу жестокостите от страна на правоприлагащите органи по отношение на афроамериканците. В Атланта демонстрантите се събират вече пети пореден ден в централната част на града, като блокират булевардите, по които минават.


В Чикаго стотици протестиращи също участваха в шествие срещу неоправданото насилие. Много от тях бяха залепили устата си, което по думите им символизира начина, по който полицаите с жестоките си действия заставят представителите на афроамериканското общество да замълчат.