19min.media

Питбулът на съседите нахлу в дома ни, беше насъскан: Семейство с малки деца

Семейство с малки деца твърди, че питбул е нахлул в дома им, след като бил насъскан от стопанина си. Инцидентът е от преди седмица в плевенско село Рибен. Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, извършили този акт, и случаят не се разследва.

Потърпевшият Зинко твърди, че напрежението възникнало още през май. „На 5 май в селската кръчма едни момчета дойдоха при мен да се заяждат, да ме обиждат. Не го взех насериозно. Но оттогава започнаха заплахите”, разказа Зинко пред NOVA.

Питбул без намордник нападна жена и уби кучето ѝ на метри от училище

Така се стигнало до 29 септември, когато съпругата на Зинко – Миглена, чула шум отвън и го събудила.

„Отворих вратата и ги видях. Те пуснаха питбула срещу мен. Аз затворих вратата, а те започнаха да удрят с метални тръби, за да влязат. Преди да ги усетим, са се опитвали с щанга да разбият вратата и да влязат”, разказа Зинко.

Вратата му е разбита, а кучето се спуснало в стаята, в която били съпругата му и двете му деца. Едното е на 2 години, а другото - бебе на 40 дни.

„Видях питбула, взех децата в ръце, разкрещях се и кучето излезе”, разказа Миглена.

Семейството веднага се обажда на 112, идва и полиция. Подадена е жалба и до прокуратурата в Плевен.

„Оттогава досега няма никой привикан, разпитан, задържан”, каза Зинко. Започнали обаче заплахи от мъж, който се заканвал да събере много хора и да нападне семейството.

От МВР и прокуратурата казаха за NOVA, че по случая се работи сериозно и има разпитани свидетели. Очаква се да бъде образувано досъдебно производство.