19min.bg

Племенникът на Плевнелиев обжалва полицейска глоба от 100 лева

Племенникът на президента Росен Плевнелиев обжалва полицейска глоба от 100 лева, пише в. "Струма". С толкова бил санкциониран 22-годишният Станислав Плевнелиев след разправията с благоевградските полицаи, която се разгоря на 15 октомври миналата година.


Както стана известно, тогава имаше спор между него и патрулиращ екип на 1-во РПУ в града по въпроса дали е преминал на червен светофар със ситроена си на кръстовището между улиците "Трети март" и "Митрополит Борис".


Президентският племенник дори изкара няколко часа в полицията и бе освободен след бързата намеса на баща му Румен Плевнелиев, който се оплака, че спрямо сина му диабетик е упражнено насилие. 


По случая бе образувана прокурорска проверка, при която не се установиха данни за полицейско насилие, но бе констатирано закононарушение при задържането - неосигурен лекарски преглед и възможност за връзка с адвокат или близък.


12 лица дадоха показания по случая. Плевнелиев е бил глобен заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Той се разхождал по пътното платно, след като го спрели полицаите, и не се подчинил, а вместо това им се изрепчил: "Вие знаете ли кой е баща ми?". Глобата от 100 лева се обжалва в Районен съд - Благоевград.