19min.bg

Плевнелиев е забравил закона: Главсекът на президента

"Държавният глава не получава такава информация (за подслушване ). Такава имат главният прокурор, министър-председателят и министърът на вътрешните работи. Това е заявил Плевнелиев в НОВА!


За съжаление това е нивото на представителите на ГЕРБ - манипилативни приказки и тотално непознаване на законодателната рамка. Съгласно законите за ДАНС, ДАР и Военно разузнаване, на президент, председател на Нардно събрание и министър-председател се предоставя една по обем и съдържание информация. Според Плевнелиев законите в държавата е трябва да се спазват и информация да се предоставя само на министър-председателя.


Няма да коментирам ситуацията с посреднощното изнудване на Държавен вестник според Плевнелиев (ЗИД на ИК беше приет на 29.04, а беше публикуван в ДВ на 01.05.2021г.), а само ще напомня, че изнудване е имало в случая когато в един ден се приеме закон, подпише се указ и се публикува в Държавен вестник. И това е сътворено от Плевнелиев", напомни Димитър Стоянов - главният секретар на президента.


Снимка: БГНЕС