19min.bg

Плитките Бора Бора са супер стил за момичета в движение

Плитките „Бора Бора“ завладяха индустрията за грижа за къдрава и рошава коса - и интернет - като буря. Името, измислено от популярния фризьор от Ню Джърси Омоболанле Аджао, е в чест на мечтаната островна дестинация във Френска Полинезия. Досега видяхме стила при нигерийските певици Темс и Айра Стар, както и при популярни козметични инфлуенсъри като Тони Браво и Тоби Охора, а онлайн феновете дори пътуват из страната, за да получат перфектната прическа.

„Изглежда, че плитките „Бора бора“ са плитките на лятото!“ - споделя пред Vogue фризьорката на знаменитости Лейси Редуей, сред чиито клиенти са Лора Хариер, Уилоу Смит и Трейси Елис Рос. „Стилът е идеален за лятото, защото е чудесен защитен стил, който предлага гъвкавост за оформяне. Тя е подобна на бокс плитките с човешка коса, мокрите и вълнообразни плитки или микроплитките с човешка коса.


Плитките на богинята и плитките на Бора Бора също са много сходни. Техниките за поставяне са едни и същи; разликата е, че при плитките на богинята има по-малко човешки коси, които се виждат между плитките, а при Bora Bora има повече свободно пуснати коси навсякъде, което създава илюзията за по-малко плитки.“ Прическата е създадена така, че да прилича на хибрид между вълнообразни пришити плитки и кичури микробрейдове.


Процесът на сплитане не се отдалечава твърде много от класическия метод без възел, при който малки количества коса се вкарват постепенно в нишката, а не се закрепват с възел в корена. Основната разлика е, че плитките Бора Бора обикновено се сплитат в съответствие с дължината на естествената коса, като останалата част от къдравата човешка коса се развява навън и оформя основната част на прическата. „Плитките Bora Bora са идеални за фини коси или за всеки, който иска да експериментира с плитки за първи път, но обикновено не харесва вида на откритата голяма част от скалпа“, казва Редуей. „Тя е идеална и за тези от нас, които харесват стилове с обем.“


 Източник: Vogue