19min.bg

Почина журналистът Димитър Цонев

На 56-годишна възраст почина журналистът Димитър Цонев. Това съобщиха за "Фокус" близки на семейството му. Цонев бе приет във ВМА на 14 август вечерта, след получен хеморагичен инсулт вследствие на спукана аневризма на мозъчна артерия.


Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 г.в София. Баща му е големият актьор Коста Цонев, а майка му - Анахид Тачева. Димитър завършва "Право" в Софийски университет "Св. Климент Охридски".


Има две деца от съпругата му Марияна.


Работи като редактор "Международна информация" и в Балкански информационен пул в "София прес" в периода 1986 - 1991 г. След това до 2002 г. е водещ на новините по Канал 1/БНТ. През 2002 г. се явява на конкурса за директор на БНТ, но мястото печели Кирил Гоцев.


Кариерата на Цонев тръгва в политическа посока. На 1 октомври 2002 г. става говорител на кабинета на Симеон Сакскобургготски. Три години по-късно е назначен за PR на "БТК Груп". По-късно се връща в БНТ, където става заместник-програмен директор и водещ на предаването "В Неделя с...".


Цонев преминава в екипа на bTV Action като водещ на предаването "24/7". През октомври 2012 г. до март 2014 г. заедно с Цветанка Ризова води предаването "Лице в лице" по bTV, след което отново се връща в БНТ като водещ на публицистичното предаване "Още от деня".