19min.bg

Подменят осветлението в 3-те тунела между София и Перник по АМ Струма

До 10 септември трябва да бъде изцяло подменено осветлението в трите тунела между София и Перник по АМ "Струма".

Тогава се очаква да бъде възобновено и нормалното преминаване през тунелите.

В момента текат строителни дейности по монтирането на конструкция, на която да бъдат поставени новите LED осветителни тела.

Тази седмица се работи в тунел "Люлин" в тръбата посока София, като движението се случва в тръбата посока Перник.

Следващите две седмици ще се изгражда носеща конструкция в тунел "Големо Бучино". Едва след това ще започне монтирането на LED осветлението.

    "До 8 август ще се извършват ремонтни дейности в тръбата в посока София на тунел "Люлин", като движението се осъществява двупосочно в тръбата в посока Перник. От 12-и ще започнат дейностите в тунел "Големо Бучино" в посока Перник, като движението ще се осъществява двупосочно в посока София", заяви в "Денят започва" инж. Емилия Ваклинова, директор на Областното пътно управление в Перник.

От АПИ обясниха, че се работи от понеделник до четвъртък, за да не се пречи на трафика в почивните дни, както и че са съгласували всички планирани ремонти в участъка по магистралата, за да не се затруднява допълнително движението.

От Агенцията призовават шофьорите да бъдат търпеливи и да спазват временната организация на движение, както и наложените ограничения на скоростта.