19min.bg

Поетът Добромир Банев пристига в Царево за представянето на оригиналния проект - Пейки със стихове

01/05

Един от най-популярните съвременни български писатели Добромир Банев пристига в Царево, за да представи своята нова книга с поезия „Всички дни ще се казват неделя“.

Жителите и гостите на Царево ще могат да се насладят на лична среща с поета на 14 август 2024 година от 20 часа в Летен Кинобар до Общински исторически музей в морския град.

Тогава ще бъде и официалното представяне на един оригинален проект, реализиран от община Царево в сътрудничество с Добромир Банев - на крайбрежната алея в гр. Ахтопол са разположени пейки, изработени от местна фирма, във формата на книги със стиховете на поета.

Подобни пейки с произведения на известни поети и автори, както и с текстове на местните рибарски песни могат да бъдат видени  на други места в общината.

„Изключително сме благодарни на Добромир Банев, един от най-обичаните съвременни български автори. Когато се свързахме с него и споделихме идеята ни, той веднага откликна и се съгласи да отпечатаме неговите стихове върху пейки. Избрахме крайбрежната алея на Ахтопол, защото там е много красиво за разходки, а поезията предполага човек да се отпусне и да се наслади на любовта, морето и слънцето. Освен тази тематична алея, посветена изцяло на творчеството на Добромир Банев, разположихме подобни пейки, на други автори и с местни песни и стихове и в другите населени места.“ заяви кметът на община Царево Марин Киров.

Той отправи покана към жителите и гостите за среща с поета: „Каним всички жители и гости на общината да заповядат на 14 август от 20 часа в Летен Кинобар в гр. Царево, до общинския музей, за да се докоснат до автора, до неговата нова книга, но и да им покажем общия ни проект – пейките във формата на книги“.