19min.bg

Полицаите празнуват професионалния си празник

8 ноември е денят, в който полицейските служители отбелязват професионалния си празник. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров ще присъства на тържествената церемония, която е в 10:30 часа с водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на загиналите полицаи,съобщи блиц.бг.


Честването на празника ще се проведе пред сградата на Главна дирекция „Национална полиция". Полицаите в други градове също ще отбележат деня с тържества, състезация и демонстрации. На някои места ще покажат как се правят арести, ще има и състезания по стрелба.


Премиерът Пламен Орешарски поздравява всички български полицаи по случай днешния им празник, съобщиха от правителствената информационна служба. Той изразява дълбоката си признателност за професионализма и чувството за отговорност, с които те изпълняват своя дълг към обществото. „Искрено уважение буди търпението и разбирането, с което техните семействата посрещат трудностите, съпътстващи тежкия труд на служителите на реда”, отбелязва премиерът.