19min.bg

Полицията е разбила банда обирджии в София

Четирима души са задържани днес при полицейска акция в София срещу група, която се занимава с кражба на техника и мобилни телефони, съобщава БНР. Действията на МВР са свързани с опит за пореден обир на бандата в офис на мобилен оператор на софийската улица Тодорини кукли. Трима от тях са задържани малко след като влезли в офиса на мобилния оператор, а четвъртият е бил човек, който следял за полицейско присъствие в района, но и той е арестуван.


Групата се е занимавала с обири на офиси на мобилни оператори и магазини за техника от доста време, като през последните два месеца в столицата са извършени няколко такива. Откраднатата техника и мобилни телефони са на стойност десетки хиляди левове. Засега полицията не съобщава по какъв начин и къде е пласирана крадената стока.


Полицията в София е следила престъпната група повече от месец, съобщи на брифинг Петър Петров от Криминална полиция към СДВР. Трима от задържаните са криминално проявени, като само единият от тях е с над 24 криминални регистрации и над 164 съобщения за установяване на извършител на престъпление.