19min.bg

Полицията издирва мъж в чийто дом е намерен пистолет и хероин

Хероин и пистолет със заличени номера са намерени и иззети вчера при проведена специализирана полицейска операция за противодействие на организираната престъпност и наркоразпространението.


Информацията беше огласена днес на пресконференция с участието на директора на ОДМВР-Перник комисар Димитър Шереметев и говорителя на Окръжна прокуратура Перник прокурор Михаил Алексов, съобщават от пресцентъра на МВР.
Криминалисти от Второ Районно управление на МВР в града, под ръководството на Районна прокуратура са претърсили дома на криминално проявения Васил Борчев Василев /35г./ в пернишкия кв.“Мошино”. Намерени и иззети са пресовка кафяво прахообразно вещество /около 200 грама/ и незаконно притежаван боен пистолет “Макаров” със заличени номера. При направения полеви тест, веществото е реагирало на хероин. Процесуално следствените действия са извършени в присъствието на жената, с която Борчев живее на семейни начала. Той самия е в неизвестност и вчера е обявен за общодържавно издирване. Назначени са съответните експертизи, като ще се проверява и произхода на пистолета, за когото има съмнения, че е краден. Образувано е досъдебно производство и работата продължава, съобщи агенция БГНЕС.