19min.bg

Полша разобличи лъжите на Поптодорова


„Присъдата на бившия посланик на България в САЩ Елена Поптодорова за кражбата на крем от летището във Варшава влезе в сила", съобщи за Монитор съдебният репортер от TVN Warszawa Пьотр Махайски. Това се случи, след като съдът във Варшава отхвърли протеста на прокуратурата и остави в сила наказанието, от първа инстанция през октомври м. г. - условно прекратяване на производството с едногодишен изпитателен срок.


Припомняме, че Поптодорова беше задържана на летище Фредерик Шопен на 27 февруари 2017 при завръщането си във Варшава три дни, след като е установено, че е откраднала скъп крем от безмитния магазин на летището. Следствието попиля всички твърдения на защитата, че обвиняемата „била разсеяна”, заради разговор по мобилен телефон. Всички действия на Поптодорова и движението ѝ са проследени с камерите за наблюдение.


От материалите, събрани от Районната прокуратура на Варшава категорично става ясно, че кражбата е извършена на 24 февруари и няма нито разговори, нито опити за връщане на заграбеното.