19min.bg

Получихме "силна подкрепа" за решаване на въпроса с България: Заев


"Получихме силна подкрепа от правителствената коалиция за извършване на реформите и на очертаните в програмата на правителството цели от интерес за всички граждани, както и за продължаване на усилията за търсене на решение за въпроса с България", съобщи днес премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от македонските медии и БТА.

"Завършването на стоте дни от мандата и краят на годината бяха повод да се срещнем с всички партии от правителствената коалиция и парламентарното мнозинство и да разговаряме за всичко, което постигнахме, както и за бъдещите стъпки и планове за догодина.

Обща е оценката, че правителството остава посветено на продължаване на реформите и постигане на европейските стандарти у нас, които осигуряват развитие на съдебната система, растеж и развитие на икономиката и по-висок жизнен стандарт.

Още веднъж изразявам благодарност на партньорите в правителството от всички етнически общности, които дадоха силна подкрепа за продължаване на усилията за намиране на решения по отношение на ветото от Република България", каза Заев.