19min.bg

Портних: Да България и Възраждане са в коалиционни отношения

У мен се сформира мнение, че групата на "Да България" е с групата на "Възраждане" в някакви коалиционни отношения. То това пролича и по време на изборите и към днешна дата. Мога да вляза в много по-дълбока конкретика, въпреки че ми е наистина непонятно, чисто в идеологически план как се допирате точно. Това за мен е една огромна тема, която не мога да я осъзная. Това заяви кметът Иван Портних от трибуната на днешното заседание на Общинския съвет във Варна, предаде Moreto.net.

Той отрече да има управляващо мнозинство в местния парламент каквото членовете на "Да България" и "Възраждане" заявиха, че има в началото на месеца.

"По никакъв начин не искам да се вменява тезата, че ГЕРБ управлява с всички партии", посочи Портних, като не конкретизира кои точно са те, но ясно ставаше въпрос за БСП, СДС, "Воля" и Земеделски съюз "Ал. Стамболийски".

На днешната сесия бяха отправени много въпроси към кмета - в какво състояние и какви задължения има общинското предприятие "Градски транспорт" ЕАД, работи ли приютът за бездомни животни в с. Каменар, какво се случва с находките на ул. "Цар Симеон", защо Общината допусна да бъде съборена къщата на писателя Йордан Йовков и т.н.

Портних заяви, че ще отговори на всички въпроси, но писмено. Той призова за конструктивна работа и посъветва новите общински съветници да четат повече, а тези с по-голям опит, с които са в една партия, да бъдат техни ментори в добрия смисъл.

"Явно упойката от изборите още действа на много хора, но в крайна сметка сме се събрали, за да взимаме наистина едни важни, определящи развитието на града ни решения, а не да се образоваме", отсече кметът. 


 Снимка: БГНЕС