19min.bg

Посланик Рийс: Нужен е открит граждански диалог в медиите

Марси Рийс, посланик на САЩ в България, разказа в ефира на „Радио К2” и „Канал 3”, че е участвала в срещата на Бойко Борисов с други евроатлантически посланици , тъй като това е част от  нормалните й задължения да се среща с политически лидери, същото се отнася и за срещата с председателя на Парламента. Водена е дискусия за настоящето законодателство и приоритетите.


На въпроса на водещата как с Бойко Борисов са обсъдили събитията в България и това, че най – голямата парламентарно представена партия ГЕРБ е ограничена да не участва в ръководството на Народното събрание и в управлението на държавата, Марси Рийс каза: Аз наистина нямам какво повече да кажа за тази среща, относно това какво е казал господин Борисов трябва да питате него.


Своята оценка за случващото се в България и как да се излезе от кризата, посланикът формулира по следния начин: Наистина това, което ще кажа за това е, че е вярно, че Америка е символ на откритостта и както съм казвала преди смятам, че диалогът е много важен, особено относно теми, които засягат всички и наистина нямам какво повече да кажа за тези неща в този момент. Когато говорих за диалога имах предвид публичен диалог и с това имам предвид дискусия между хората в медиите, публична дискусия.