19min.bg

Посрещат Станишев в Харвард със заповед за уволнение

„Приветствайте премиера на най-корумпираната държава в Европа“, призовал роден студент
Със заповедта за уволнението на правителството, разпространена от десницата българският студент Стефан Савев посрещна премиера Сергей Станишев в Харвард, съобщи Дарик.
Момчето развяло и голям плакат, от едната страна, на който била подписката срещу кабинета, инициирана от партиите от ЕНП у нас. От другата страна на трансперанта стоял ликът на министър-председателя и надпис „Посрещнете премиера на най-корумпираната държава в Европа”. Неочакваната проява на младежа смутила аудиторията, събрала се в училището за политика „Кенеди” в Харвардския университет, където Станишев пристигна, за да изнесе лекции пред студентите. Полицаи помолили Савев да седне на мястото си, но протестиращият продължил упорито да държи плаката високо над главата си. Студентът от Троян твърди, че няма нищо общо с десните партии у нас.
„Протестирам, защото всеки ден чета какво става в България и се хващам за главата”, обяснил Савев, който следва в университета „Норт Ийстън” от три години. Очаква се премиерът да започне лекциите си пред студентите, в залата е и Стефан Савев.