19min.bg

Потушен е пожарът в предприятието за отпадъци край Пловдив

Потушен е пожарът в предприятието за отпадъци край пловдивското село Царацово, съобщи пред БНТ Димитър Бришимов - зам.-директор на пловдивската пожарна.

Двама пожарникари са леко пострадали - единият е самият Бришимов, който е потърсил лекарска помощ заради изхвърлени полимери. Другият огнеборец е с контузия на крака.

Предстои разчистване на падналата конструкция и изгасяване на тлеещи останки. Все още над мястото се издига дим, но повечето е пара от водата. Освен предприятието за отпадъци са изгорели два влекача и един тир. Те са собственост на фирма, която има склад в съседство.

През цялата нощ са извършвани измервания на въздуха както от пожарната, така и от РИОСВ - няма замърсяване.

Фабриката е събирала и преработвала промшлени отпадъци за суровина. Все още причината за огъня се изяснява. Поддържа се контакт със собственика и служителите на предприятието.

Областният управител на Пловдив заяви, че на мястото има няколко мобилни станции за измерване на въздуха - те не показват превишение на показателите и няма опасност за населението.

Кметът на село Царацово отправи критики към хора, които са всявали паника в социалните мрежи.

    "За мен като кмет на населеното място нямаше реална опасност, няма и в момента опасност от евакуация или каквото и да е било друго извънредно действие".

Снимки: РДПБЗН-Пловдив