19min.bg

Правителството отпуска 5 млн. лв. за закупуване на Ремдесивир

Правителството отпуска 5 млн. лв., за да се запасим с лекарството "Ремдесивир". Решението ще бъде взето на утрешното заседание на кабинета. Новината обяви премиерът Бойко Борисов в Козлодуй.
Заедно с Борисов са министърът на финансите Кирил Ананиев и енергийната министърка Теменужка Петкова. На място са също президентът на КНСБ Пламен Димитров и лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

Догодина се предвижда минималната пенсия да се увеличи от 250 на 300 лева. Хората с пенсии между 300 и 350 лева ще имат увеличение от 10%, а останалите - 5%, каза Ананиев.

11 години, при всяко наше правителство, сме държали да има излишък в бюджета. Никой не може да ме обвини в предизборни харчения. Сега се дават всички тези средства – 60/40, добавките към пенсиите и други, в условията на пандемията, заяви Борисов.

Хората виждат, че се затварят заведения, виждат, че нещата вървят към лош план, но въпреки това всеки иска повишение на доходите. Затова ние предвиждаме 10% повишение на доходите, така както правим през всичките години. Предвидени са 360 млн. за учителите, за да си завършим обещанието за двойно увеличение на заплатите им, за хората на първа линия има увеличение на заплатите, допълни премиерът.

Премиерът показа и мястото, където ще бъде 7-и реактор на АЕЦ "Козлодуй". Той разкри, че вече има издадена оценка за въздействие върху околната среда, с което проектът може да започне, предаде 24 часа.

Сега сме в условията на пандемия и икономическа криза, затова си позволяваме да отпускаме повече пари, каза Борисов.