19min.bg

Прехвърлят отговорността за винетките: Нинова

„Вас ви глобяват по нареждане на премиера Бойко Борисов“, обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към протестиращите граждани на софийска околия. Тя цитира решение на МС, с което се определят списъците на пътищата за движението, по които ще се плаща винетка. Соцлидерът припомни и думи на премиера Борисов от 12 януари 2019 г., с които той уверява, че няма да се плаща за винетка по Северната скоростна тангента. Същото потвърждава и кметът на София Йорданка Фандъкова.


„Бойко Борисов ни върна в Средновековието”, упрекна лидерът на Нинова министър-председателя.  „Имаме и един апел към държавната администрация и конкретно към г-н Терзийски. Хора, имайте достойнство! Не може да ви викат, да ви мачкат, а вие да стоите мирно и да викате: „слушам“. Имайте смелост да му кажете в очите: „Това, което правим, го правим по ваше разпореждане, г-н Борисов“, призова лидерът на Левицата.


„Сега отново ще си измият ръцете с вас, поредния администратор, поредния директор на някоя агенция, за да бъде едноличният властелин целият в бяло“, каза още Нинова.