19min.media

Премиерът юрка пътната агенция

Министър-председателят Сергей Станишев разби доклада за координацията на действията на ръководството на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) с министерствата на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството, които управляват средствата по оперативни програми „Транспорт” и ”Регионално развитие”, съобщи investor.bg.
Станишев привика вчера ръководството на пътната агенция и вицето си Меглена Плугчиева. Изпълнителният директор на НАПИ Димитър Иванов и председателят на надзорния съвет Иван Атанасов са представили на премиера междинен доклад за преструктурирането на ведомството, което нашумя със случая Батко, разкрит първо от в. 168 часа..
Министър-председателят е разпоредил до две седмици вицепремиерът Плугчиева да му представи доклад за състоянието на НАПИ и за предприетите конкретни действия за прозрачно, ефективно и професионално управление на приоритетните проекти по изграждане и поддържане на пътната инфраструктура.
За последните 3 години правителството е обновило над 4000 км пътища и е построило над 70 км магистрали, което е рекорд в бранша.