19min.bg

Премиерът си призна за истинността на записите: Цветанов


„Думите, които премиерът каза на пресконференцията, когато целуна Караянчева, за мен са признание, че записът е истински ”, заяви пред bTV бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов. "Борисов трябваше да се извини публично на българския парламент и на Цвета Караянчева за думите, които се чуват от записа”, подчерта той.


„Ще направя политически проект на съвсем нова основа. През септември ще бъде проведен Инициативният комитет. В момента търсим името на партията. Ще премахна грешките, които допуснах с ГЕРБ от неопитност", обяви още Цветанов.  Той подчерта, че структурата ще участва на парламентарните избори догодина. Цветанов обясни, че е решил да прави нова партия, защото получил огромна подкрепа след напускането на ГЕРБ.


"В момента има непоследователност и хаос в управлението”, посочи бившият втори  в ГЕРБ. Според него това си личало от законопроектите за създаване на паралелно НСО. Президентът Румен Радев наложи вето на тези промени в Закона за МВР, но те бяха отхвърлени. „Води се междуличностна политика. Днес е много по-трудно да отидеш и да убеждаваш за ГЕРБ", допълни той.