19min.bg

Пренареждат жълтите павета за сметка на изпълнителя

Всички участъци на лентите за движение пред Народното събрание ще бъдат пренаредени за сметка на изпълнителя. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Пренареждането на паветата ще бъде за сметка на фирма "Трейс, която до този момент е била глобявана за не добре свършена работа


Припомняме, че още на 9 януари 19 минути публикува статията Ще дадем ли +19 млн.лв.без ДДС за „скрития Трейс” от ремонта на пл. Ал. Невски и ул.Шишман?. Както прогнозирахме, Трейс и „скритият” Трейс – Парсек, наистина спечелиха срещу 25,2216 млн.лв. с ДДС просто да пренаредят паветата на пл. Ал. Невски и да преасфалтират ул. Шишман в сърцето на София и то некачествено.

„830 000 лева санкции са заложени в договора за некачествено изпълнение и допълнителни за забавяне. Те могат да бъдат наложени след време”, заяви Фандъкова. По думите й стана ясно, че няма да се налагат сега, за да се спаси фирмата, която иначе няма да оцелее.
„Да не се правят внушения, че някой ще бъде пощаден”, заяви Фандъкова.

„Да бъдат взети повторни проби и да бъде формиран експертен съвет от страната и чужбина - да препоръча решение, което да бъде синхронизирано с Националния институт за недвижими културни ценности”, поиска още столичният кмет.

По думите й проблемният участък е само 5% от общия договор на стойност 17 млн. лева, който обхваща цялата зона 4.


Снимка: Георги Димитров, Нова тв