19min.bg

Превозвач изостави български туристи във Франция

Зрители на NOVA сигнализираха, че по време на пътуване до Великобритания с автобус са били изоставени от фирмата превозвач във Франция. Хронологията на случая и развръзката разказа Юлияна Попова в ефира на „Здравей, България”. Пътниците очакват с часове информация и развръзка по казуса си пред сграда в Кале, докато вали дъжд.  Съдействие получават от консулството.



"Тръгнахме на 17 декември и на 19 стигнахме до границата. Върнаха абсолютно всички. Казаха, че има забрана за влизане с туристическа цел във Великобритания от едно денонощие. Като престъпници ни заведоха до автобусите и с ескорт ни заведоха до помещение. Останахме там. Ескортът си тръгна, шофьорът ни смъкна багажа и каза, че се е свързал с фирмата. След което си тръгна”, разказва жената, предаде travelnews.bg.



Всички 15 души от автобуса остават под дъжда в продължение на часове, с тях имало и малки деца. През това време звънят многократно на фирмата превозвач, откъдето ги уверяват, че се търси решение.  Сънародниците ни успяват да се върнат в страната, благодарение на консула на България във Франция. Тя се свързва и с фирмата превозвач, които отговорили, че е проблем на пътниците, че не четат новините.