19min.bg

Президентът призова Босия да прекрати гладната стачка

Поддръжници на стачкуващия Николай Колев-Босия срещу незаконното издаване на шофьорски книжки препречиха пътя на депутатите на влизане в парламента. Гражданите опънаха верига до служебния вход и поискаха от депутатите да се срещнат с Босия.
Припомняме, Николай Колев-Босия е в гладна стачка вече трета седмица. Той обвини в корупция транспортният министър Ивайло Московски в и поиска той да подаде оставка.
БНР съобщи, че двайсетина старозагорци също подкрепиха гражданския протеста на Босия, в централния парк на града. Техните искания са солидарни с гладуващия повече от 20 дни общественик.
До кратък сблъсък с полицията се стигна при опит веригата протестиращи да бъде преместена и граждани да минат през блокадата. При неразбориите бе ранен и Николай Колев, а след това и качен на носилка. Здравословното му състояние се влошава и Босия вече трудно се придвижва .Хората скандираха "полицаи, убийци".
 Междувременно, президентът Румен Радев се обърна към Николай Колев-Босия с призив да спре гладната си стачка. „Обръщам се към Вас с уважение към действената Ви, морална позиция и с тревога за здравето и живота Ви. Моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема”, заяви Радев.