19min.bg

Принц Чарлз излезе в пенсия

Принц Чарлз излезе в пенсия, предадоха световните медии. Една от новите промени е че той ще дари присъдената му пенсия за благотворителна организация, грижеща се за възрастни хора.Нейното име, обаче, все още не е известно.


В същото време, експерт от острова заяви пред БиБиСи, че принца е олицетворение на практическата монархия


От поемането на короната от страна на кралица Елизабет Втора на 25 годишна възраст, Чарлз изчаква реда за наследство на британския трон, като той вече го оглавява.


В същото време, кралицата, която сега е на 87 години за първи път от 1973 година ще пропусне Игрите на британската общност, провеждащи се в Шри Ланка, предаде БиБиСи.


Чарлз имаше възможност да се изказва по важни въпроси за страната по доста свободен начин, какъвто не би могъл да ползва в тесните ограничения, поставени от монаршеския етикет, припомнят британските медии.


От друга страна, предаването на властови правомощия от кралицата към принца на Уелс, е в напреднал стадий, като той ще представлява британската корона на Игрите на британската общност в Шри Ланка.


Британският престолонаследник вече пристигна на островната страна, придружаван от дългогодишната си спътница Камила Паркър.