19min.bg

Продава ли се Нова?

Големи продуценти, рекламни агенции и огромен рекламодател на Нова телевизия информират, че тече опит да се продаде проправителствената медия. Потърсихме за коментар колегите, не получихме никакъв отговор на простия въпрос.

С това на медийния и рекламния пазар се обясняват изкуствено помпаните напоследък рейтинги, което е нереално - през летните месеци гледаемостта естествено намалява по две задължителни причини: хубавото време и поради това по-малкото задържане на зрителите пред екрана, както и ваканциите на любимите рубрики, които са заменяни от безкрайни повторения на отдавна и многократно гледани филми и предавания.

Бумът на рейтингите на Нова идва и при някои актуални обстоятелства: при положение, че каналът на Домусчиев се отказа от предаванията, които са негова визитна картичка, новините му се превърнаха в стен-вестник на властта и биват освирквани всяка вечер вече близо месец от протестиращите в цялата страна, които са подкрепяни от над 60% от българите по данни на близката до кабинета агенция Алфа Рисърч.