19min.bg

Продажбите на превозни документи – на все-повече места

Центърът за градска мобилност непрекъснато разширява възможностите откъде могат да се закупят превозни документи за градския транспорт. За целта вече работят партньорствата ни с офисите и касите на Български пощи, Спортния тотализатор, а  вече и с БДЖ. Наши превозни документи вече се продават в 19 офиса на БДЖ в София и близките региони. Центърът за градска мобилност, със съдействието на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Български държавни железници за съвместна дейност. Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и удобно с превозни документи или талони за паркиране. Това ще бъде удобство и за всички, които използват услугите на железниците да пътуват до София и пристигайки в големия град да се снабдят бързо и лесно с билет за градския транспорт.
В касите на БДЖ  се продават билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти. Касите, които ще ги предлагат са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово. Това е първата стъпка от съвместната дейност между Центъра за градска мобилност и БДЖ. Вече се работи и по втората - синхронизиране на разписанията на влаковете с тези на обществения транспорт около гарите, включително и възможност пътниците да избират предварително и онлайн как да се придвижват по-удобно в града.
Превозни документи за градския транспорт се продават в 19 офиса на БДЖ в София и близките региони. ЦГМ има 61 пунктове за продажба и зареждане на превозни документи, работим с касите на метрото както и със 117-те тото-пункта и 114-те пощенски клона в столицата, с магазините от веригата „345“. Билети, еднодневни карти и талони се продават и в над 210 малки търговски партньорски обекти в близост до спирките. През последната година ЦГМ направи много в тази посока – да разшири местата, откъдето пътниците могат да закупят карта или билет. И тази тенденция ще продължи
Последните проучвания на ЦГМ показват, че 8% от клиентите ни в момента предпочитат да пътуват с еднократен билет. Еднодневна карта за цялата градска мрежа може да се закупи и през мобилния телефон чрез регистрация в mpass.bg. Надяваме се съвсем скоро през приложението да може се купува и билет за еднократна употреба, което ще е удобство за пътниците.


Снимка: Зорница Митин