19min.bg

Прокуратурата засекрети катастрофата на Вежди Рашидов

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за катастрофата, в която пострада бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, съобщиха за Сега от Столичната дирекция на МВР. Инцидентът се случи във вторник на оживено кръстовище между бул. Гоце Делчев и бул. България в София.
Прави впечатление бързината, с която държавното обвинение се активира по случая. Само ден след произшествието на пътя е образувано разследване, което значи, че има данни за извършено престъпление. От СДВР обаче отказаха да дадат подробности за причините за катастрофата и кой от шофьорите е виновен. По неофициална информация в медиите и разказ на очевидци, както и на другия участник в ПТП-то Рашидов е карал лекотоварен автомобил, който е минал на червено по бул. България и се е ударил в друга кола, след което се е обърнал до трамвайните релси.
Столичната дирекция не отговори пред 19' дали има съставен акт за нарушение на пътя с аргумента, че има образувано досъдебно производство. От полицията съобщиха единствено, че взетите алкохолни проби от участниците в инцидента са отрицателни и че няма други пострадали освен Вежди Рашидов. Това повдига въпроса какво е