19min.bg

Проститутките си правят синдикат

Родни жрици на любовта ще си правят секс синдикат. Те искат законно регистрирана организация, която да ги защитава.
„Искаме социални права, искаме да си внасяме осигуровки и да плащаме данъци на държавата, за да не ни третират като престъпници”, заявиха две от тях - Весела и Рени, които представиха исканията си пред журналистите.
„Държим да отпадне названието проститутка и да се замени със - секс работник“, каза Весела. Тя обясни, че по този начин се обръщали към колегите й в цял свят и всяко друго наименование се приемало като обида. Новото име на професията било унисекс и се използвало и за девойките, и за момчетата в бранша.
Двете дами обясниха как ще става таксуването на услугите им, въз основа на което ще плащат данъци. Няма да си носят касови апарати в чантите и да окачват ценоразписи на предлаганите услуги. Вместо това смятат, че би трябвало да се използва чуждият опит. В Бон например, където Рени е работила, проститутките имали право да предлагат услугите си само на определени улици. На входовете им били монтирани касови апарати като тези на паркингите. „Когато влизаш в тази улица, пускаш определена сума в апарата и започваш да работиш. Тези пари отиват в общината и на практика това ти е данъкът”, каза тя. В Холандия пък плащали авансово данъци всяка седмица, като сумите били точно определени.
И Рени, и Весела се обявиха против сводниците, които само взимали парите на работещите момичета, без да им помагат с нищо.