19min.bg

Просто не яжте пилешко и не купувайте яйца от Градус: Я. Гечев, 4 лапи


Голям фурор предизвика статията на 19 минути как правителствената агенция по храните разчиства конкурент на Градус, като убива „по подозрение” четвърт милион здрави птици, за да превърне фаворита на премиера в монополист на пилешко месо.
Материалът беше шерван „яко” в социалните мрежи, като особено забележителен е един пост, който специално ще отбележим. Той е на Явор Гечев от най – активната и най – резултатната европейска организация за защита на животните 4 лапи. Тя е с център Виена и с офиси в 17 държави.
Стана световноизвестна с налагането на концепцията за щастливите кокошки, която пази не само тях, но и хората от болести и токсини.
В София на 4 лапи дължим намаляването на бездомните кучета от 10 000 на 3000, без да се стига до разстрели и натравяния,  с истинско, а не въображаемо ( както се правеше години наред за източване на милиони лв. от държавния и общинския бюджет) кастриране. Пак на 4 лапи дължим и първата евроклиника за животни в столицата. И двете в партньорство с Общината и съдействието на 19 минути.
Неговото послание по казуса Градус е кратко и ясно: „Просто не яжте пилешко и не купувайте яйца от тия”.
Ето и повода: „След като преживя тежка данъчна ревизия, през каквото (и да са чисти като сълза) минават всички бизнесмени в България, които имат пари, влияние или и двете, Бай Иван на Градус, както се представя собственикът на групата птицекомбинати Градус явно се е сетил