19min.bg

Протести в Раднево срещу агресията на пътя

  Протестите в Раднево продължават, като хората се организират в социалните мрежи за протестни походи всяка вечер, докато не се стигне до справедливи действия и решения. Те настояват за събаряне на незаконните ромски къщи и строги наказания за четиримата роми, пребили трима техни съграждани. В Стара Загора също организират група, за да подкрепят протеста довечера.


    Ще започнем процедура за премахване на незаконните постройки в ромския квартал в Раднево, съобщи кметът Теньо Тенев. Решението е взето от Общинския съвет вчера. Напрежението в миньорския град ескалира, след като четирима роми пребиха трима младежи заради отнето предимство на пътя. Само за няколко часа стотици са се подписали в инициирана  Подписка за премахване на незаконните строежи в кв. „Кантона” в Раднево.


Над хиляда души излязоха на протест снощи, в подкрепа на тримата пребити Цецо, Живко и Георги. Те извървяха  разстоянието от центъра на Раднево до ромската махала и с възгласи „Българи юнаци” част от множеството поиска да влезе в квартала. Отсреща пък чакаха роми с вили и лопати.