19min.bg

Протестиращите блокираха Орлов мост

Хиляди протестиращи блокираха за пореден път Орлов мост. Недоволните спряха движението за повече от час по бул. Цар Освободител.



Протестът срещу правителството, организиран от Възраждане, започна в 12 ч. пред Народното събрание. Но след около час се премести пред Министерския съвет.



Хората протестират за водната криза, боклука, демографската криза, пенсии и доходи до влизането в еврозоната. Плакати има и за по-добро здравеопазване и образование. Обявиха се против договора с Канада, известен като СЕТА . Протестът се обяви и в подкрепа на малкия и средния бизнес, който според недоволните граждани е поставен в риск с въвеждането на наредба Н-18. Пред прозорците на властта поискаха оставки и заплашиха с всекидневни протести.




Временно е затворено движението на Орлов мост и Ректората. Причината е преминаване на шествие, обясниха от Столична община.



Автобусите в посока Младост и Дружба са отклонени през бул.“Драган Цанков“, ТВ кула, Цариградско шосе. Тролейбусите по линии 4, 5, 8 и 11 и автобус 280, 306, 84 и 184 ще въртят преди Орлов мост, предаде 24 часа.


Снимка: БГНЕС