19min.bg

Протестни реакции предизвика новата политика на Емил Кошлуков като шеф на БНТ

Протест срещу новия програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков огласи тихата ул. Сан Стефано. Екипът на предаването Денят започва с култура излезе с позиция, която бе прочетена от водещите в понеделник. От изявлението стана ясно, че се оказва натиск от страна на програмния директор на БНТ1 Емил Кошлуков. Също така се посочва, че са давани указания какви въпроси да бъдат задавани и как да бъдат представяни определени гости.


 Стана ясно за предстоящи промени, замислени от новия програмен директор на БНТ1 Емил Кошлуков.  Той е дал срок две седмици на екипа да удвои рейтинга на предаването, като промени структурата и тематиката, измествайки културата и дискусиите към лайфстайл тематиката. От своя страна Емил Кошлуков коментира, че кара хората да работят повече, отколкото са свикнали.


„Денят започва с култура ще продължи да бъде запазена територия за смислен дебат и свобода на словото”, се посочва в позицията на екипа.


Срещу предвидените промени вече реагираха редица учени, творци, преподаватели, журналисти.  Пред БНТ бе организиран  протест с искане на оставка на програмния директор на обществената телевизия.