19min.bg

Протестните партии не подкрепят кабинета на ИТН

Партиите на протеста в НС излязоха с критики към проектокабинета на Има такъв народ (ИТН). Депутатите от Демократична България (ДБ) и Изправи се БГ! Ние идваме (ИБНИ) заявиха, че не подкрепят  кабинета предложен от партията на Слави Трифонов.


"Оттеглянето на кандидата за правосъден министър Момчил Иванов не променя нищо за нас", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на НС. "Самият факт, че такава кандидатура изобщо е била възможна, продължава да бъде факт", посочи той.


"Ще вземем решение колективно, още няма такова", допълни Иванов.


"Би било разумно да има и други оттеглени министри", заяви Николай Хаджигенов от Изправи се БГ! Ние идваме в коментар за оттеглянето на кандидата за правосъден министър Момчил Иванов.


Запитан кои други кандидати за министри трябва да бъдат оттеглени, Хаджигенов отговори: "Очевидно тези, които ги ядете основателно. Да речем за новия министър на вътрешните работи - името му се споменава по-често, отколкото Бойко Борисов, докато беше на власт, така че би било логично. Но това ще се реши от ИТН, не от нас".


"И да е било жест, не сме го разбрали така, коментира Хаджигенов оттеглянето на Момчил Иванов. По-скоро оттеглянето е поради това, че е нахапан основателно от медиите", допълни той.


"Ще заседаваме през уикенда, ще вземем решение и този път групата ще гласува анблок, както никога досега", категоричен бе Хаджигенов.