19min.bg

Прожектират филм за тежките катастрофи в столичните училища

Филм за тежките катастрофи с млади хора ще бъде прожектиран в столичните училища, съобщиха от пресцентъра на Столична община, цитиран от БГНЕС.


Филмът е посветен на тежките катастрофи по пътищата с млади хора и жестоките последствия от тях. Автор е журналистката Емилия Антова. Лентата представя конкретните съдби на няколко семейства от различни краища на страната. Първата прожекция в София ще бъде във Втора английска гимназия. Кадрите ще бъдат показани в девет столични училища: 54 СОУ "Иван Рилски", 91 Немска езикова гимназия, 119 СОУ и други.
Непосредствено след представянето на филма ще се провежда дискусия за агресията на пътя, в която ще участват ученици, педагози и експерти по превенция. Столична община ще закупи и дари на столичните училища 100 копия за часовете по безопасност на движение. Идеята на филма-превенция ще бъде представена на пресконференция в Столичната община на 2 юни в 10.00 ч. от зам. кмета Йорданка Фандъкова и автора Емилия Антова. В пресконференцията ще вземе участие и един от героите - 23-годишния Георги Киряков от Тополовград, пострадал след тежка катастрофа.