19min.bg

Публикация в юридическо списание опровергава Петър Илиев и Нова звезда

01/02

Появи се поредно доказателство, че оригиналът на книгата "Компетенцията на Народното събрание" на преподавателя от юридическия факултет на Софийския университет Петър Илиев, издадена през 2015 г., е от 698 страници, съобщава Дневник. От началото на септември той и издателство "Нова звезда" представят за оригинал издание, което силно наподобява предишното, но е от 618 страници, тоест с 80 страници по-тънко.

Откриването на истинското първо издание е важно, защото в Етичната комисия на СУ тече проверка дали в книгата има копирани около 80 страници от дисертацията на доц. д-р Наталия Киселова, защитена през 2008 г.

Съдия Васил Петров, който наскоро предостави на Етичната комисия своя личен екземпляр от 698 страници, с доказателство, че е купен през 2015 г., в петък публикува във "Фейсбук" ново доказателство.

Книгата в пълната си версия е представена през 2015 г. в брой пети на авторитетното юридическо списание "Общество и право" и там изрично пише, че страниците му са 698, а не 618.

Въпреки това от издателство "Нова звезда" коригираха в електронната си книжарница броя на страниците на книгата от 698 на 618 и обявиха, че това е обемът на оригинала.

След това изпаднаха в противоречия - пред "Клуб Z" техен служител заяви, че авторът искал да