19min.bg

Пускат до дни трамвая стрела по бул. България

Още една седмица ще се забави пускането в експлоатация на трамвая стрела, който ще тръгне по бул. България това лято. Макар че скоростната машина трябваше да вози столичани още от 28 юни, след инспекция на заместник-кметът по транспорта Любомир Христов стана ясно, че ремонтните дейности ще продължат още една седмица.


Припомняме, че реконструкцията на трамвайното трасе на столичния булевард започна преди повече от три месеца, като през това време за гражданите бяха осигурени временни автобуси.


Очаква се т.нар. трамвай стрела да се движи с 19 км в час, което ще осигури превозването на 4 млн. пътници повече годишно.


След инспекцията Любомир Христов заяви, че има забележки относно качеството на изпълнение на работата по трамвайното трасе и именно заради това откриването му ще се забави.


Заместник-кметът е категоричен , че заради тези закъснения ще бъдат наложени съответните санкции към фирмата изпълнител – 0.5% от стойността на договора за всеки просрочен ден, което прави почти по 42 000 лева на ден.