19min.bg

Пускат до седмица ваксината за бебета

До началото на следващата седмица трябва да бъдат доставени първите дози от петвалентната ваксина за новородени, съобщи здравният министър д-р Мирослав Ненков при отчитане на дейността на Министерството в рамките на мандата на служебното правителство.


„До края на работния ден в Министерството на здравеопазването трябва да постъпят документите на фирми, които ще се явят на прякото договаряне за шествалентна ваксина", обяви той.


Ненков сподели още, че  се надява следващият министър на здравеопазването да дойде на вече разрешен проблем с ваксините :До началото на следващата седмица трябва да бъдат доставени първите дози от петвалентната ваксина за новородени, съобщи здравният министър д-р Мирослав Ненков при отчитане на дейността на Министерството в рамките на мандата на служебното правителство. „До края на работния ден в Министерството на здравеопазването трябва да постъпят документите на фирми, които ще се явят на прякото договаряне за шествалентна ваксина", обяви той.


„Искрено се надявам следващият министър на здравеопазването да завари разрешен острият проблем с кризите с ваксинните, но той ще трябва да направи организация, така че да се разпише рамково споразумение, ако следващият министър възприеме тази идея на моя екип, или да организира обществената поръчка за доставка на ваксини за следващата 2015 година", каза още здравният министър.