19min.bg

Пуснаха Графа и пл. Славейков

Цялата зона на улица Граф Игнатиев и прилежащите площади по нейното протежение от улица Алабин до бул. Евлоги и Христо Георгиеви беше пусната след 1 г. и 2 седмици ремонт за дългия уикенд на празниците.


Единствено при черквата Св. Седмочисленици течеше работа по нивелиране на предизвикалите бурни дебати меланжирани плочки в нейната градина. В горната част на Графа все още си стоят „перките на акули”, докато по ул. Шишман – в малката й ремонтирана част, вече са наредени, както и на пл. Славейков кубове за ограничители.


Другата част на улицата – от разкопаната улица Паренсов до жълтите павета, ще продължи да бъде в ремонтен режим, тъй като предстои подмяна на тръби. Същото важи за участъка на ул. Иван Вазов от ул. Шишман до ул. Раковски, където работите също продължават.


Над голямата част от Графа – от ул. Алабин до Попа, лампите са нови, на мястото на старите – горе в средата между трамвайните линии. А в зоната от бул. Васил Левски до Канала има некрасиви фенери, които имитират ретро стил.


Не работеше фонтанът на пл. Славейков – единственият в цялата зона.


През уикенда тази основна артерия на софийския център беше доста оживена, въпреки че мнозина предпочетоха да избягат от столицата през почивните дни.



Снимки: Фейсбук на Дончо Барбалов, предоставени му от приятели, както сам е написал