19min.bg

Пуснаха под гаранция румънеца, прегазил дете във Варна

Варненският апелативен съд определи 10 000 лева парична гаранция на румънския гражданин Адриен Кр., причинил по непредпазливост на паркинг смъртта на дете на 29 юни, съобщиха от пресслужбата на съда.


В началото на седмицата апелативният съд поиска да се съберат нови доказателства за личността на румънския гражданин Адриен Кр. Съдебните власти в Румъния са изпратили писмени данни за чистото съдебно минало на своя сънародник, както и сведение затова, че в родината си Адриен не е бил наказван и по административен ред.


В днешното заседание Варненският апелативен съд е разпитал обвиняемия и е установил факти, свързани със семейното му положение, наличието на постоянна работа и доходи.


Събраните доказателства обосновават предположението, че чужденецът е съпричастен към деянието, за което е привлечен като обвиняем.


Съдът е решил, че няма реална опасност Адриен да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление.


Румънецът е семеен, с постоянна работа и адрес, който е на по-малко от 2 часа и половина от Варна. Съдът разясни на чужденеца какви могат да бъдат последствията за него ако не се яви пред разследващите, когато бъде призован.


Размерът на паричната гаранция е съобразен не само с доходите на чужденеца, но и с тежестта на повдигнатото спрямо него обвинение.