19min.bg

Путин отложи визитата си в БГ

Кремъл потвърди отлагането на посещението на руския президент Владимир Путин в България, съобщава БНТ.


Руският президент трябваше да пристигне у нас на 9 ноември за подписването на инвестиционното решение по газопровода "Южен поток", но по последни данни визитата ще се състои през декември.


Говорителят на Путин Дмитрий Песков обясни пред радио "Комерсант ФМ", че датите на визитите в България и Турция не са били фиксирани.


"Факт е, че датите на тези посещения, никога не са били фиксирани. Датите на пътуванията много често са мобилни, те се определят по взаимно съгласие на страните, и доколкото степента на подготовка на тези пътувания съответства на очаквания резултат", посочи Песков.


Той отрече промяната в графика на посещенията да има нещо общо със здравословното състояние на президента, каквито информации се появиха в някои медии, според които се е изострила стара спортна травма на Путин, заради което му е препоръчано да не лети със самолет.


Той призна, че президентът е разтегнал мускул, което е свързано със стара спортна травма, но отрече това да пречи на работата му. "Предположенията на Ройтерс и други медии не отговарят на действителността", беше категоричен той.